Trendy horloges

Klassieke horloges

Horlogebandjes

14 dg Retourrecht

 

Rolex: een horloge met een verhaal

Rolex presenteert zich al decennia als het topmerk in luxueuze horloges. Inmiddels zijn de vintage modellen misschien nog wel populairder dan de meer recentere modellen van dit van oorsprong Zwitserse horlogemerk. Een nieuwe Rolex koop je bijna niet voor onder de 5000 euro, maar een vintage Rolex, bijvoorbeeld een Oyster Perpetual, is er al voor rond de 2000 euro. Leuk detail aan het Oyster Perpetual model is dat dit model werd gedragen door Martin Luther King en Andy Warhol. De duursteRolex ooit verkocht is ook een vintage horloge.

 

Het gaat om de door de filmster Paul Newman gedragen Cosmograph Daytone uit 1968. Het horloge, dat een tijdje leek te zijn verdwenen, was een cadeau van de vrouw van de filmster aan haar man, die het later aan zijn schoonzoon gaf. Toen het horloge na dertig jaar weer opdook, werd het het collector’s item van de eeuw voor horlogeliefhebbers. Er volgende een veiling, waar de Cosmograph Daytone voor maar liefst 17,7 miljoen dollar werd verkocht…

 

Bekende merken in het middensegment Heb je geen 17,7 miljoen liggen voor een horloge, dan zijn er nog voldoende mooie uurwerken van grote merken te koop die financieel iets aantrekkelijker zijn. Populaire merken die vaak iets scherper geprijsd zijn, zijn bijvoorbeeld horloges van bekende ontwerpers als Michael Kors, Hugo Boss en Marc Jacobs. Daar waar een Rolex meer een mannenhorloge is, zijn de sierlijke ontwerpen van modegigant Michael Kors erg geschikt voor vrouwen. Een relatief minder bekend merk dat zeker in het bovenstaande rijtje namen past, is Lorus. Lorus is een merk dat valt onder Seiko, waarschijnlijk een van de meest bekende horlogemerken ter wereld.

 

Voor de duurste Lorus betaal je ongeveer 2500 euro, een prijs die vergelijkbaar is met de goedkoopste, gedragen Rolex. Interessant aan Lorus is dat ze een goede sportlijn hebben en ook kinderhorloges maken. Bekende en grote horlogefabrikanten met scherp geprijsde uurwerken Zoals hierboven al even werd aangestipt, is Seiko een van de bekendste fabrikanten van horloges. Het bedrijf heeft verschillende modellen en merken onder zich. Merken die vergelijkbaar zijn in prijsklasse met Seiko, zijn onder andere D&G, Casio, Lorenz en Invicta. Binnen dit prijssegment vind je ook veel horloges die worden gemaakt door bekende modemerken, zoals D&G, Esprit en Guess.

 

Met name Esprit staat bekend om zijn dameshorloges, de collectie voor mannen is beduidend kleiner, maar niet minder smaakvol. Voor een bedrag van tegen de 100 euro heb je al een prachtig horloge van Esprit of Guess. Een ander bekend horlogemerk is Breil. Dit van oorsprong Italiaanse horlogemerk, opgericht in 1942, richt zich tegenwoordig ook op de sieradenmarkt. Een uurwerk van Breil zou onverwoestbaar zijn, althans daarmee adverteerden de toen zij in 1956 een aantal horloges van de Eiffeltoren afgooiden.

 

Zelfs na een van van 302 meter kon je op een Breil nog altijd zien hoe laat het was. Van klassiek uit de jaren tachtig tot smart watch Horlogemerk Casio heeft een keur aan verschillende modellen voor verschillende momenten en met een diverse focus. Het bedrijf is bekend geworden door zijn typische digitale horloges met metalen schakelband, zoals die een paar decennia geleden veelvuldig werden gedragen.

 

Inmiddels behoren deze horloges tot de ‘vintage collectie’ van het merk. Casio richt zich tegenwoordig ook op smart watches en maakt daarmee horloges die compatibel zijn met Google en waar je apps op kunt afspelen. Casio is niet het enige merk dat zich op de steeds groter wordende markt van smart watches geeft, de meeste grote horlogefabrikanten hebben inmiddels wel een of meerdere modellen smart watches op de markt gebracht.